Sök
Stäng denna sökruta.

Världens 10 starkaste chilisorter

Chili är en het och kryddig smaksättning som används över hela världen för att ge mat en extra kick. För de som gillar riktigt heta kryddor finns det några chilisorter som verkligen sticker ut i mängden. Här är en lista över världens 10 starkaste chilisorter, rankade efter deras Scoville-enheter – en skala som används för att mäta en chilis styrka.

  1. Carolina Reaper – 2,2 miljoner Scoville-enheter: Denna chilipeppar har blivit känd som den starkaste i världen och den har en söt smak som leder till en outhärdlig hetta. Den skapades genom att korsa två andra chilisorter.
  2. Trinidad Scorpion Moruga Blend – 2 miljoner Scoville-enheter: Ursprungligen från Trinidad och Tobago, är denna chilipeppar en av de hetaste i världen. Den har en fruktig smak, men dess styrka är så hög att det krävs försiktighet vid hantering.
  3. 7 Pot Douglah – 1,8 miljoner Scoville-enheter: Denna chilipeppar är en av de hetaste i Karibien och har en unik, mörk färg. Dess namn kommer från idén att en enda chilipeppar skulle kunna krydda sju grytor.
  4. 7 Pot Primo – 1,47 miljoner Scoville-enheter: Denna chilipeppar har också sitt ursprung i Karibien och har en fruktig smak med en omedelbar och intensiv hetta.
  5. Trinidad Scorpion Butch T – 1,46 miljoner Scoville-enheter: En annan chilipeppar från Trinidad och Tobago, denna sort har en fruktig smak men en brännande hetta som kan vara svår att hantera.
  6. Naga Viper – 1,38 miljoner Scoville-enheter: Denna chilipeppar skapades genom att korsa tre andra chilisorter och har en fruktig smak med en skarp hetta som bygger upp under tiden.
  7. Ghost Pepper – 1,04 miljoner Scoville-enheter: Ursprungligen från Indien, är denna chilipeppar också känd som Bhut Jolokia. Dess smak är både söt och fruktig, men dess hetta kan vara överväldigande.
  8. Chocolate 7 Pot – 1,02 miljoner Scoville-enheter: Denna chilipeppar har en mörkbrun färg och en fruktig smak som leder till en intensiv hetta. Den är också känd som 7 Pot Brown.
  9. 7 Pot Barrackpore – 1 miljon Scoville-enheter: Denna chilipeppar har sitt ursprung i Trinidad och Tobago och har en fruktig smak med en hetta som bygger upp under tiden.
  10. Jay’s Peach Ghost Scorpion – 1 miljon Scoville-enheter: Denna chilipeppar är en korsning mellan två sorter. Dess smak är sött och fruktig, men dess hetta är överväldigande och kan vara svår att hantera för dem som inte är vana vid starka kryddor. Namnet “Peach” kommer från dess ljusrosa färg som liknar en persikas nyans, medan “Ghost Scorpion” hänvisar till dess släktskap med både Bhut Jolokia (Ghost Pepper) och Trinidad Scorpion.

Dela denna artikel:

Facebook
Pinterest
X
Pinterest
Manage cookie settings